In januari 2018 ben ik gestart met de homeopathische behandeling van dieren.

Ik heb de afgelopen jaren de studie voor veterinair klassiek homeopaat aan het VHCN in Lochem gevolgd en ben nu theoretisch afgestudeerd.

De komende tijd zal ik nog onder supervisie werken van het VHCN totdat ik alle fases van de opleiding totaal heb afgerond. O.a. mijn scriptie en eindpresentatie. Dit betekent dat ik, als homeopaat in opleiding, nu zelfstandig patiënten mag behandelen. Daarin word ik begeleid door een ervaren klassiek homeopaat voor dieren. Hierdoor is de kwaliteit van de behandeling altijd gewaarborgd. Het VHCN is altijd de eindverantwoordelijke. Dit betekent voor u dat u de garantie heeft dat uw dier een goede behandeling krijgt.

Wat is homeopathie?

Homeopathie is niet 'even' een middeltje inzetten. Dat is niet zoals ik werk en niet zoals ik wil werken. Ik wil het onderliggende probleem van de klacht zo goed mogelijk oplossen. Ik word regelmatig gebeld door mensen die vertellen dat hun dier een bepaalde klacht heeft. Gevolgd door de vraag: "Is daar iets voor?". Ja, daar is zeker iets voor maar dit dient per individu uitgezocht en toegepast te worden dus meerdere consulten zijn eigenlijk altijd nodig om tot een oplossing te komen. Stoppen als de zichtbare klacht is verdwenen heeft het onderliggende probleem vaak (nog) niet opgelost. Dit heeft tijd nodig anders zal de klacht snel weer terug komen. Hoe langer de klacht bestaat, hoe langer meestal behandeling nodig is.

De Homeopathische middelen worden gekozen op basis van de klachten die het individuele dier laat zien.

Heel simpel gezegd : het middel dat het meest overeenkomt met de klacht werkt het beste. Bij de keuze van het juiste middel wordt gekeken naar het gehele dier. Denk daarbij aan het karakter, ziektegeschiedenis en leefomstandigheden. En wat heeft het dier allemaal meegemaakt? Op die manier wordt de oorzaak van de klacht aangepakt. Het is geen symptoombestrijding, maar een duurzame en zachte manier van helen.

Met homeopathie zijn heel veel problemen op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan gedragsproblemen, huid/ vachtproblemen, onzindelijkheid, long- en hoefproblemen bij paarden, klachten na vaccinatie enz.

De voornaamste doelgroep in mijn praktijk vormen de hond, de kat en het paard maar het is ook zeker mogelijk om vogels, knaagdieren en landbouwhuisdieren te behandelen. Ik kom bij u thuis voor een uitgebreid anamnesegesprek en kan dan meteen het dier zien in zijn vertrouwde omgeving. Vanuit de informatie die ik dan krijg gaan we de behandeling inzetten.

Zolang ik nog onder supervisie werk is het 2e consult in principe gratis.

De tarieven zijn als volgt:

1e en 2e consult totaal        € 75,00  (Dit is een pakket, 1e en 2e consult gaan altijd samen).

Vanaf 3e consult                   € 45,00 euro per consult.

medicatie ruikflesje             € 7,00**
medicatie pipetflesje 5 ml  € 9,00**
spagyriek en Ø tincturen ed. afhankelijk van soort en hoeveelheid. Dit zijn vaak wat duurdere middelen.

 

** excl. verzendkosten

Wilt u meer weten over de homeopathische behandeling of heeft uw hond, kat of ander dier een probleem wat wellicht homeopathisch opgelost kan worden en wilt u daar meer informatie over?

Schroom niet om contact op te nemen, vragen staat vrij!

Ik ben u graag van dienst met een homeopathische behandeling voor uw dier.

Tot ziens!                                                

Angelique Povee    

                                       

Gewoon gezhond                                                                                 

Mercuriuslaan 50  3235 TD  Rockanje (GEEN BEZOEKADRES !)

06-33150530

info@gewoongezhond.nl

KvK nr. 64262324

BTW -id.nr. NL001966264B86

Rekeningnr. Knab bank : NL54 KNAB 0256 9782 20